понеделник, 15 юли 2013 г.

НАРОДЕ МОЙ - статия от ПЕЙКО ГЕЧЕВ

Защо мълчиш? Защо си безразличен? Какво чакаш? От кого просиш милост?
Нима не виждаш какво става с теб? Нима не трябва да се бориш? Ще допуснеш ли твоята  хубава България да загине? Ти си народ, който основа най-старата държава на Европейския континент с 1330 годишна история и имаш право да кажеш своята тежка думаНима не мина през много робства, борби и моменти на падания и победи? Оцелявал си и си решавал всички проблем. Нека сега да погледнем твоя болезнен въпрос, през 21 век, в какво катастрофално положение  се намираш. Нима няма с какво да се гордееш като народ, културен трудолюбив, борчески, които знае как да кове своята съдба. И сега се намираме, както през 1944 година, хвърлим ли поглед назад, когато бяхме окупирани от болшевишкия съветски съюз и бяхме смазани до нула. Тогаз втория апостол, борец за свобода, независимост и демокрация, като исполин застана начело на обединената oпозиция в защита на човешките права. Това бе Никола Д. Петков. Той, с вестник „Народно Земеделско знаме”, орган на БЗНС водеше борба безпощадна със Съветския окупатор на нашета страна и техните агенти в Българската комунистическа партия. Този вестник беше ежедневник с 1 милион тираж. Негов брат вестник беше „Свободен народ”, орган на Социалдемократическата партия, борбен и настъпателен. Народе мой, тогава ти застана единен, смел, твърд и непобедим и показа на Съветските окупатори, че знаеш как се защитават свободата и независимостта и със своя глас, с бялата бюлетина, избра 101 народни депутати за VI ВНС, които, като лъвове се бореха против тази терористическа и разбойническа партия, която бе чужда на тебе, народе мой. Твоята майка България беше превърната в лагери и затвори и твоите верни чеда бяха там, за да те има като народ.  Твойте деца и внуци заплатиха много в тези 45 години диктаторски комунистически режим. Дойде краят на този режим и ти, народе мой, помисли, че си свободен, независим и господар на личната и частна собственост. Вдигна се на събрания и митинги, участва в избори за изграждането на справедлив човешки живот. Но жестоко беше излаган, измамен, защото на власт не бяха твойте верни чеда, които искат свобода и независимост, частна собственост и човешко достойство, а на власт останаха дъщерите, синовете и внуците  на политбюро на БКП и ДС, които ни потискаха 45 години преди и сега, още 23 години. Народе мой, не чакай тези  новоизлюпени партии, граждански сдружения и нови проекти, които са рожба на политбюро на БКП да решат твоите болезнени проблеми. Те могат само да лъжат, мамят, заблуждават и манипулират.
Нима трябва още да мизеруваш и да страдаш. Има една организация, която винаги те е защитавала и спасявала от национални катастрофи.
И като организация,  която е защитавала твоята свобода и човешки права, тя се роди от недрата майката земя. Това е земеделският съюз. Той е правил чудеса и може да прави за тебе, народе мой, за скъпата ни майка България. Затова се обръщаме към тебе, народе мой, да ни припознаеш и да ни се довериш, защото ние имаме програма, идеология, философия, която се препокрива с вашите виждания и желания и защитава правата и свободата.  Земеделският съюз е организация със 113 годишна история и сега „Върховното време настана”, и ти, народе мой,  трябва да кажеш своята тежка дума - край на лъжите, измамите, заблужденията, манипулирането. ПП „Обединени земеделци” е продължител на Земеделския съюз и ние искаме да консолидираме всички честни и десни демократи, за да водим борба против тази комунистическа  олигархия и корупция, която ни докара  на ръба на пропастта. Времето е твое и ти трябва да кажеш на тези ограбвания на комунистическите издънки – „ КРАЙ”. Само така ще победиш и твоята страна ще бъде рай.


Пейко Гечев, 
в-к "Литературно земеделско знаме", брой 4(10), година ІІ, юли-август 2013 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар