сряда, 29 август 2012 г.

МАЛКО ФАНТАСТИКА - позиция на СТОЯН КОЛДОВ

Може ли БЗНС да се изправи и да стъпи здраво на краката си?
Личното ми мнение е, че това може да стане по два начина.
Единият начин е: преданите земеделци, които ги боли за Организацията ни, по места да се съберат в една дружба. Ние най-добре се знаем кой колко е земеделец и защо е в тази Организация. Ако трябва да си стиснем ръцете, да си простим за някои казани думи и да тръгнем напред. Та нали с много от тях бяхме по лагери и затвори. Други по принуда бяха направени земеделци към БКП за пред външния свят, но много от тях след възстановяването на БЗНС-Никола Питков веднага се вляха в майката организация. Това е единият начин, който не зная защо не тръгнем да го осъществяваме, а слушаме разни вождове, които гледат повече към депутатските столове?!
Вторият начин е фантастичен. Но все пак ще го кажа. Защо като умни същества вождовете на отделните групички от БЗНС не се вразумят – да загърбят личните си вождистки амбиции, да се съберат на една кръгла маса? Само че там ще трябва по принуда да седнат гърбом към нея, за да не се гледат, защото толкова се оплюха през годините, че по лицата им има следи от мръсотии. Та казах да се съберат всички отцепници /няма да изброявам имената им, защото земеделците до болка ги знаят/, да организират един конгрес, на който да се избере ново ръководство. Но в новото ръководство да не влиза нито един от тези на масата, защото се разбра, че вече 23 години те допуснаха разрухата на 100-годишната Организация на Ал. Стамболийски, на Гемето и на Никола Петков.
Конгресът е силният вариант, но за да се постигне, всеки от главните този път трябва да постъпи умно, мъдро и отговорно! Ала като ги познавам добре, смятам че това е чиста фантастика. Обаче всеки от тези вождове, който не прави нищо за възстановяване авторитета на БЗНС, поражда съмнение сред редовите членове, че той е внедрен да руши.
Това е, приятели! Не забравяйте, че ние ги избираме.
А сега по места сами решавайте.
Но БЗНС трябва да го има!

в-к "Литературно земеделско знаме", брой 4, юли-август 2012 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар