вторник, 2 юли 2013 г.

СЛАВОВИЦА - 15 юни 2013 - статия, ЛЗЗ

Тази година съборът в Славовица, организиран от ПП „Обединени земеделци” събра на 15 юни цялата демократична общественост на България.
На Янини грамади, пред паметта, живота и делото на Стамболийски се поклониха хиляди земеделци от страната и чужбина, както и представители на политически партии, граждански организации, професионални съюзи и местната администрация.  Сред гостите бяха главният секретар и говорителят на синята партия господата Константин Арабаджиев Любен Петров, д-р Емил Кабаиванов от СДС, председателите на БСДП и РДП Йордан Нихризов и Захари Петров, организационният секретар и председателят на УС на БЗНС Сашо Стоянов и Рени Богданова. Приветствени слова бяха прочетени от името на г-жа Анастасия Димитрова-Мозер, г-жа Надежда Нейнски, евродепутат от Синята коалиция и член на ПП „Синьо единство”, г-н Марко Арндт – ръководител на бюрото на фондация „Конрад Аденауер” и г-н Пламен Димитров, президент на КНСБ. Съюзът на писателите земеделци в България бе представен от секретаря Иван Селановски и поетесата Вяра Дамянова.
Сред земеделци и гости витаеше духът на Стамболийски и усещането, че 90 години след злодейското му убийство България отново има нужда от онази сила, която я изправи на крака след националната катастрофа, последвала  Междусъюзническата и Първата световна война...
Силата мира, народовластието, хляба и свободата...
Силата на единството на демократичномислещите хора.


ЛЗЗ,
в-к "Литературно земеделско знаме", брой 4(10), година ІІ, юли-август 2013 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар