неделя, 1 септември 2013 г.

СТРАХЪТ НА ХОРАТА И БЕЗСТРАШИЕТО НА ВЛАСТВАЩИТЕ

Страхът на хората и безстрашието на властващите
Искането за оставка на правителството на причудливата тройна коалиция от стотици хиляди българи продължава, а управляващите продължават да се преструват, че не ги виждат, че всичко върви по мед и масло… И продължават да водят държавата назад към светлото комунистическо бъдеще.
Отчитайки стоте дни на правителството, Станишев и Орешарски заявиха категорично: най-важното им и най-голямо постижение е, че са освободили хората от страха.
Само че всичко, което вършеха през тези 100 дни и продължават да вършат увеличава страха на обикновените хора! Страх от обедняването преди настъпващата зима; от безработицата, а които имат работа – да не я загубят, за да бъдат назначени хора на Станишев, Местан и Волен; от непрекъснато прииждащите към столицата полицаи от провинцията, където вече няма кой да пази реда и кражбите нараснаха три пъти. А най-големият страх е – ако дебелоочието и грабителството на тройната коалиция продължи ускорително да се увеличава, чашата на търпението народно ще прелее и… ще се пролее невинна кръв. А пролятата кръв ще бъде от обикновените хора, защото властващите си имат и полиция, и жандармерия, и армия и охрана, които ги пазят. Редно е да запитаме управленците: ако се пролее невинна човешка кръв, няма ли да се обади отнякъде съвестта им/доколкото я имат/? И каква им е файдата, че са натрупали богатства и облаги чрез измами, насилие и бруталност, когато са виновни за пролята невинна кръв и за толкова беди?
Да оставим настрана мнението на десномислещите българи за стоте дни управление на тройната коалиция.
Ето мнението на бившият министър на МВР в правителството на една предишна тройна коалиция, видният член на БСП Румен Петков: „Моята лична оценка за стоте дни управление на правителството е, че това бяха най-напрегнатите сто дни въобще в историята на България за правителствата, които са управлявали страната!” Както се казва, коментарът е излишен! Все пак нека отбележим: значи правителствата дори по време на войните не са работели в толкова напрегната и взривоопасна обстановка?! Както и по време на националните катастрофи!
А че правителството на алчната тройна коалиция води страната към нова национална катастрофа, в това вече няма съмнение.
Изходът е един единствен – това, което искат протестиращите – нови избори! Народът ще реши кой да го управлява!

Лошото е, че БЗНС няма да бъде сред бъдещите управници на България!

ЛЗЗ
в-к "Литературно земеделско знаме", брой 5(11), септември-октомври 2013 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар