понеделник, 14 май 2012 г.

ДРАГИ ЧИТАТЕЛЮ - обръщение на редакцията на ЛЗЗ


Съюзът на писателите земеделци се е нагърбил с една непосилна и трудна за изпълнение дейност – издаване на в-к „Литературно земеделско знаме”. Ето, два броя са вече в ръцете ти. Проявеният интерес от твоя страна към него, радва издателите, радва и писателите земеделци, които участват в неговото списване. По този начин, това ги окриля да пишат нови творби, които да обогатят нашия духовен живот в едно бездуховно време. Време – динамично... Време, в което из мътните води на живота, изплува политическата утайка и народът ни понесе върху плещите си товара на мизерията, която тегне като воденичен камък на гърдите му.
Ти виждаш тръпнещи, старчески ръце, заедно с бездомните кучета, да ровят в клоаките на безмилостния град. Чуваш ежедневните изстрели на разюздалата се мафия, рожба на една 45-годишна трагедия. Виждаш, че посред бял ден на улиците, площадите, парковете, заведенията и домовете – окървавени, бездиханни трупове...
А „отговорни господа” след това, чрез родните ни медии съобщават: „разчистване на сметки”...
Това ли очакваше народът? Тогава, когато настъпи Зората и открехна дверите на 10-ноември 1989 г. към свободата и благополучието?
И ето – цели 22 години, отново илюзорни мечти за социална справедливост, тъй както илюзорни бяха за „сияйни върхове”. В душата кънти, бушува възмущението. Затова ли мряха в лагери и затвори хиляди честни и будни синове на България? Кажи, Читателю! Но, писателите земеделци са на своя пост, ръководени от гражданския си дълг – те творят, те илюстрират с художествени средства цветната гама на нашето минало и нашето съвремие.
Драги Читателю,
Искаш ли и в бъдеще да излиза в-к „Литературно земеделско знаме”, чрез което да се докоснеш до творчеството и до гражданската позиция на писателите земеделци? Искаш ли да го има... Трябват пари! Помогни със своята минимална лепта – като си го купиш!

в-к "Литературно земеделско знаме", брой 3, май-юни 2012 г. 
в-к "Литературно земеделско знаме"

Няма коментари:

Публикуване на коментар