събота, 20 октомври 2012 г.

НЕРЕАЛИЗИРАНИ НОМЕНКЛАТУРНИ КАДРИ НА БКП СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ! - статия от ПЕТКО НОШКОВ

След  десети ноември България тръгна  по пътя на многопартийната демокрация,следствие на което, се случи така, че старите традиционни български партии - земеделци, социалдемократи, радикалдемократи и демократи, които бяха най-пострадалите от комунистическият режим, сега са обезвредени от главният им враг - БКП.
На сцената се появиха множество нови формации, най-често оглавявани от нереализирани членове на БКП. Те взеха връх, защото са толкова многобройни, че с гласовете си заглушават тези, които могат да водят реално държавна политика.Те провеждат една фалшива популистка политика и агитация, като замъгляват историческите събития от близкото ни минало и обръщат нещата в тяхна полза. Примерите за това са много, но аз ще изредя най-главните според мен.
Мощната пропагандна машина на БКП разпространяваше лъжи и клевети по адрес на пострадалите от тях стари лидери – Милан Дренчев, Стефан Савов, Петър Дертлиев, с които целяха унищожаване на партиите им. Те казваха, „че на тези сърдити старци с бели глави не бива да им се вярва.” След толкова години отминали от началото на прехода, аз и до днес чувам все още тези приказки.
Тази същата пропагандна машина направи така, че днес никой да не споменава едно провалено име, едно провалено правителство, което управляваше България до 1997 г., срещу което се надигна целият български народ, за да го свали от власт на 04.02.1997 г.Това име е Жан Виденов, който беше начело на правителството на БСП (БКП).
Нека напомним на всички българи икономическите данни на управлението на това забравено име.
Курсът на долара
Януари                              1992 г. - 1 долар е    22 лева
Януари                              1994 г. - 1 долар е    32 лева
Септември                       1996 г. - 1 долар е    480 лева
Януари                              1997 г. - 1 долар е    1600 лева
На 06 и 07 февруари       1997 г. - 1 долар е    2600 лева
Запомни го българино, и не го забравяй и го предавай от уста на уста, защото Бойко ще го има в учебниците, но това управление няма да го има - то ще бъде заличено и забравено,защото е провал на комунистическата върхушка.
Скокът на лихвите също е уникален и за първи път установен от правителството на БСП (БКП) и  Жан Виденов. През февруари 1996 г. лихвата е била 42%,а само за броени месеци е достигнала през септември 300%!
Съзнателно и целенасочено името Иван Костов измести и заличи името на Жан Виденов. Аз се чудя на Иван Костов защо не отговаря на нападките срещу него, като помоли тези, които го нападат да кажат нещо за Жан Виденов. Вместо Жан Виденов да беше изправен на политическата съдебна скамейка, пропагандата сложи на неговото място Иван Костов. От това резултата го знаем какъв е!
Политическото пространство и икономическата власт се завладя от нереализирани апаратчици на червената партия. Те нямат програма и идеи за управление.Техните идеи се ограничават до това, да бъдат на власт, за да присвояват и се обогатяват. Мечтата на всеки нереализиран апаратчик на БКП е да държи ключа за финансите на държавата. Винаги където има пари, там има бивш комунист. Всеки управник, дошъл на власт, слага на ключови държавни длъжности и в директорските бордове свои хора, за да се охранват във властта. И с всеки изминал ден, ние замогваме все нови и нови алчни за власт хора, а ние ставаме все по-бедни и все по-бедни.
А защо е така?
Може би и защото не сме узрели за демокрацията и не сме способни да изберем най-кадърните хора, за да ги направим държавници, а те да направят държавата ни достойна за мястото й в Европа и света.

Петко Ношков,
в-к "Литературно земеделско знаме", брой 4, септември-октомври 2012 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар